Rejsebeskrivelse

Halvdelen af jordens omkreds til søs, verdens største ocean, et utal af ukendte farer. Et år fra beslutning til handling. Køb af båd i Caribien og salg af båd i Australien. Hvaler, hajer, konger og kannibaler. Fire landkrabber med 120 dages sejlererfaring. Kunne det tænkes, at denne gruppe unge herrer, blot er kække linselus som har søsat et selviscenesættelses-stunt af pure drengedrømme og opspind? …eller er der hold i proklamationerne?

Med mine mange år i sladderbladsbranchen skal det være mig en smal sag og en stor fornøjelse at afdække og udstille disse fire skipperaspiranters eskapader i løbet af de kommende 365 dage. Man har ganske enkelt taget hyre som skibsjournalist på drengenes sejlskib ”55°Nord”, hvormed der er ucensureret adgang til den pinefulde journalistiske afklædning af drengenes eventyr.

Du, kære læser, kan følge med på ”rejsen” fra første række hjemme i dagligstuen - ud i verden, ind i personerne, i medgang og modgang, i stormvejr, på øde øer, i sorg og savn, gennem ild og (mest af alt) vand.

Bo Bæk Jensen

Kommentar fra besætningen: Bo Bæk Jensen forlod 55°Nord på Isla Margarita for at bearbejde den endeløse strøm af indtryk og oplevelser, som har præget den kaotiske bådkøbsproces. Mesterjournalisten har lovet at levere mere stof til hjemmesiden, og har endda også truet med at vende tilbage til ekspeditionen senere på turen, men foreløbigt er konsekvensen for jer foran skærmen, at I må tage til takke med vores kantede, subjektive og unuancerede rejsebeskrivelser.

På kortet nedenfor kan du vælge det sted på rejsen, hvor du ønsker at læse rejsebeskrivelse fra. Følg dernæst undermenuen til ventre.

AustralienAustralienVanuatuFijiNiue & TongaCook øerneTuamotus & SelskabsøerneGalapagos – MarquesasKokosøen & GalapagosPanamaCaribienForberedelse

Læs artiklen fra Berlingske om drømmen, turen's besætning og den fremtidige rejse.

Læs artiklen fra Jyllands-Posten om turens oplevelser og de fascinerende øjeblikke (side 44 & 45).

Nyeste rejsebeskrivelse

Til forsiden